fbpx

Veelgestelde vragen

Ik neem alle tijd die nodig is. Daarom prop ik mijn agenda niet vol met uitvaarten en huwelijken, maar zorg ik ervoor dat ik ruim de tijd heb om me aan jouw ceremonie te zetten. Een gesprek met mij is dus ook nooit maar een half uur of een uur, ik neem mijn tijd.

Ik ben niet gebonden aan religies, en ik sta open voor alles. Dat betekent dat ik open sta voor culturele tradities en rituelen. Alles kan en alles mag.

Ik volgde een heleboel opleidingen, en ben een gecertificeerd ceremoniespreker en ritueelbegeleider. Het is dus niet zo dat ik als hobby wat tekstjes schrijf of teksten uit een kaft haal en ze een beetje personaliseer. Ik praat ook niet zomaar huwelijken aan mekaar. Ik ben hiervoor opgeleid en kreeg een kwaliteitslabel van Rebel Ceremonies.

Ik zorg ervoor dat ik niet te veel uitvaarten en huwelijken inplan, zodat ik ruim de tijd kan nemen voor iedere ceremonie specifiek, zodat ik geen robot word, en menselijkheid en persoonlijkheid kan garanderen.

En de pastoor, de medewerkers van een crematorium of van het huis van de mens krijgen uiteraard ook hun loon op het einde van de maand.

De begrafenisondernemen vindt het helemaal prima dat jij zelf een ceremoniespreker aanstelt. Het is de missie van de begrafenisondernemer om jou het afscheid te geven dat jij in gedachten hebt, dus hij vindt het prima dat jij kiest wie er komt praten. 

Dat bespreken we samen. Ik adviseer om een ceremonie niet langer te laten duren dan ongeveer 45 minuten. De aandachtsspanne van je gasten ligt echt heel laag, en we willen niet dat ze in slaap vallen, toch?
Samen maken we het passend voor jouw publiek en naar jouw wensen.

Ik woon in Zemst, en verplaats me met plezier, zelfs naar het buitenland.

Voor een uitvaart mag dit zeker. Ik begeleid ook heel graag de sprekers, en sta naast ze voor het geval ze het niet gezegd krijgen.

Voor een huwelijk adviseer ik om geen sprekers tijdens de ceremonie te laten spreken. Laat ons de focus houden op jullie twee, en de leuke verhalen voor tijdens de receptie of het diner. Vermits de tijd dat mensen aandachtig kunnen luisteren beperkt is, houden we de ceremonie best beperkt, en de verhalen voor later.

Ik volgde een specifieke opleiding tot ceremoniespreker en ritual coach bij Rebel Ceremonies. Dat is een opleiding die een combinatie gebruikt van wetenschappen en spriritualiteit. Ik ben dus niet iemand die als hobby wat tekstjes schrijft en voorleest.

Bovendien heb ik een diploma journalistiek, met de specialisatie geschreven pers. Ook als event consultant heb ik jaren ervaring. 

Mijn talenten en competenties zijn die van een echte luisteraar, schrijver en verhalenverteller. Allemaal aangevuld met empathie en zachte kracht.

Ja, graag zelfs. Want ik wil graag weten of het klikt. En dat kan alleen als we van beide kanten invoelen tijdens een gesprek. Contacteer me gerust.

Liefst kom ik bij jou/jullie thuis een theetje drinken in de living. Het is voor mij fijn om een inkijk te krijgen in jullie leven of het leven van de overledene.

Maar we kunnen ook op een andere plek afspreken, ik sta open voor suggesties.

Blij dat je het vraagt! Absoluut niet! 

Ik sta voor authenticiteit, voor gezelligheid en persoonlijkheid. Dat kan in mijn aanvoelen alleen maar door vooraan te staan en te spreken zoals ik elke dag praat.

Absoluut. Ik heb de kracht en de gave om zo’n sombere gebeurtenis niet alleen donker te laten zijn, maar ook licht. Er is uiteraard een tristesse die ik niet kan wegnemen, maar ik kan het wel wat lichter maken. Er mag al eens gelachen worden om een anekdote, toch?

Er zit geen deux-pièce in mijn kleerkast, dus je ziet me in andere “nette” kledij verschijnen. En is er een dresscode? Dan hou ik me daar uiteraard aan. Wilde de bomma graag iedereen in fleurige kledij op haar begrafenis? Check! 

Absoluut niet. En als je me vraagt hoe een uitvaart er “normaal” uitziet, dan stel ik jou de vraag: hoe wil je dat die vormgegeven wordt? Want ik denk graag buiten de kaders.

Nee, absoluut niet. Ik maak geen komische show van een uitvaart, maar breng er ook graag wel wat mopjes en mooie momenten in.

Bij een huwelijk kan er ook wat gelachen worden, vind ik. Maar gekke verhalen van een zatte nonkel over die keer dat je uitging en iets grappigs meemaakte, horen dan weer niet thuis in een ceremonie vind ik.

Het is wat moeilijk om mee te komen kijken op een uitvaart of een huwelijk. Maar je kan al een idee krijgen van mijn spreekstijl en mijn energie en frequentie, als je een kijkje neemt op social media.


Neem een kijkje op Instagram
Hier vind je mijn TikTok profiel
Via deze link kom je op Facebook